Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingspett med örtrisotto

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 12-16 träspett

Örtrisotto

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5-6 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 dl vitt, torrt vin
  • 1 msk smör
  • 2 dl arborioris
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • nymald svartpeppar
  • 1/2 dl hackad, färsk rosmarin
  • 1/2 dl hackad, färsk basilika
  • 1/2 dl hackad, färsk timjan

Kycklingspett

  • 900 g kycklingfilé
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg spetten i blöt.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp buljong och vin.
  3. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs löken mjuk, tillsätt riset och fräs ytterligare en minut. Häll på lite av den varma vinbuljongen. Låt risotton puttra under ständig omrörning på mycket svag värme utan lock i totalt cirka 20 minuter. Rör ner buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt är det klart.
  4. Rör ner olivolja, parmesanost och svartpeppar. Blanda ner de färska örterna.
  5. Skär kycklingfiléerna i långa, smala bitar. Hacka chilin. Rör ihop olivolja, hackad chili, rosmarin, salt och peppar och lägg i kycklingen. Låt stå i 15 minuter. Trä sedan upp kycklingbitarna på blöta spett och grilla dem ett par minuter på varje sida, tills de är helt genomstekta.
  6. Servera gärna med extra parmesanost och olivolja.