Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsouvlaki med tzatziki

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • salt, peppar
  • bambugrillspett, blötlagda

Marinad

  • 1 tsk citronskal, rivet och pressad citronsaft
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1/2 tsk krossade svartpepparkorn

Tzatziki

  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grekisk yoghurt 10 %
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär köttet i små tärningar och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt citronskal och pressad saft, olivolja, rosmarin, timjan, vitlök och svartpeppar. Gnid in marinaden i köttet. Knyt till påsen och låt köttet marinera, minst 1 timme.
  2. Trä upp köttet på platta bambuspett, så är det lättare att vända köttet. Salta köttet. Grilla köttet runtom, 6 - 8 minuter. Servera grillspetten med tzatziki, grekisk sallad och eventuellt bröd.
  3. Tzatziki: Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Salta gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.