Kycklingsouvlaki med tzatziki

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 portioner
- 1 kg kycklinglårfilé
- salt, peppar
- bambugrillspett, blötlagda
Marinad
- 1 tsk citronskal, rivet och pressad citronsaft
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk färsk rosmarin, hackad
- 1 msk färsk timjan, hackad
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 1/2 tsk krossade svartpepparkorn
Tzatziki
- 1 gurka
- 1 tsk salt
- 3 dl grekisk yoghurt 10 %
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Så här gör du
- Skär köttet i små tärningar och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt citronskal och pressad saft, olivolja, rosmarin, timjan, vitlök och svartpeppar. Gnid in marinaden i köttet. Knyt till påsen och låt köttet marinera, minst 1 timme.
- Trä upp köttet på platta bambuspett, så är det lättare att vända köttet. Salta köttet. Grilla köttet runtom, 6 - 8 minuter. Servera grillspetten med tzatziki, grekisk sallad och eventuellt bröd.
- Tzatziki: Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Salta gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.

Du kanske även gillar
Populära recept