Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsoppa med kokosmjölk och quesadillas

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 burkar majskorn, à 150 g
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 400 g krämig kokosmjölk
  • salt, peppar och chili explosion från kryddkvarn

Till servering

  • 250 g grillat eller stekt kycklingkött

Till garnering

  • färsk koriander eller persilja

Quesadillas

  • 4 tortillabröd
  • 2 msk inlagd skivad jalapeño
  • 2-3 dl riven gratängost eller mozzarella
  • 1/2 dl rapsolja

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i en gryta med olja, tills löken är blank och mjuk. Tillsätt avrunnen majs, kycklingfond, vatten och kokosmjölk.
  2. Låt soppan koka upp och sjuda 5 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och Chili explosion. Skär kycklingköttet i tunna skivor och servera i soppan. Garnera med koriander eller persilja.
  3. Quesadillas: Lägg jalapeños på två av tortillabröden. Strö över osten. Lägg tortillabröd ovanpå. Stek de dubbla bröden i en stekpanna med olja. Vänd och stek på den andra sidan tills de får fin färg.
  4. Ta upp och skär i tårtbitar – gärna med en pizzaslicer. Serveras varma till soppan.