Kycklingsallad med yoghurtsås

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
- 500 g kycklinglårfilé
- 1/2 dl olivolja
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 tsk sambal oelek
- salt
Sallad
- 3 dl helt durumvete (t ex ekologiskt från Frebaco kvarn)
- ca 1 liter vatten till kokning, se förpackningen
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 1/2 dl grovhackade pistaschnötter
- 1 dl hackad rödlök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 dl hackad bladpersilja
- 1 dl hackad mynta
- 2 msk pressad citron
- 2 1/2 msk olivolja
- 1 krm chiliflakes
- salt
- ca 5 dl klyftade jordgubbar
- 50 g späda salladsblad
Orientalisk yoghurt
- 3 msk vita sesamfrön
- 2 hackade vitlökskyftor
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 krm chiliflakes
- 3 dl turkisk yoghurt
- 100 g fetaost
- salt
Så här gör du
- Putsa kycklingfiléerna. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen. Låt marinera i kylen några timmar.
- Gör yoghurten under tiden: Rosta sesamfrö, vitlök och kryddor i en stekpanna, gärna en
- Mosa ihop yoghurt och fetaost. Blanda i kryddorna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna före servering.
- Koka grynen under lock i vatten och buljong, enligt förpackningen cirka 14 minuter. Häll av överblivet kokvatten. Låt svalna.
- Blanda grynen med nötter, lök, vitlök och örter. Rör ihop citronsaft, olivolja, chiliflakes och salt. Blanda ner dressingen i grynblandningen.
- Grilla kycklingen över glöd. Skär kycklingen i skivor och vänd ner i salladen tillsammans med jordgubbar och salladsblad vid servering. Servera tillsammans med yoghurtsåsen.

Du kanske även gillar
Populära recept