Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsallad med yoghurtsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • salt

Sallad

  • 3 dl helt durumvete (t ex ekologiskt från Frebaco kvarn)
  • ca 1 liter vatten till kokning, se förpackningen
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 1/2 dl grovhackade pistaschnötter
  • 1 dl hackad rödlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 2 msk pressad citron
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • salt
  • ca 5 dl klyftade jordgubbar
  • 50 g späda salladsblad

Orientalisk yoghurt

  • 3 msk vita sesamfrön
  • 2 hackade vitlökskyftor
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • salt

Så här gör du

  1. Putsa kycklingfiléerna. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen. Låt marinera i kylen några timmar.
  2. Gör yoghurten under tiden: Rosta sesamfrö, vitlök och kryddor i en stekpanna, gärna en
  3. Mosa ihop yoghurt och fetaost. Blanda i kryddorna och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna före servering.
  4. Koka grynen under lock i vatten och buljong, enligt förpackningen cirka 14 minuter. Häll av överblivet kokvatten. Låt svalna.
  5. Blanda grynen med nötter, lök, vitlök och örter. Rör ihop citronsaft, olivolja, chiliflakes och salt. Blanda ner dressingen i grynblandningen.
  6. Grilla kycklingen över glöd. Skär kycklingen i skivor och vänd ner i salladen tillsammans med jordgubbar och salladsblad vid servering. Servera tillsammans med yoghurtsåsen.