Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsallad med citrus & grönkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Sallad

  • 3-4 clementiner
  • 2 blodgrape
  • 3 msk citrussaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 75 g valnötter
  • 2 tsk hela kumminfrön
  • flingsalt
  • cirka 150 g grönkål med stjälk
  • 1 sharonfrukt
  • 8 färska dadlar
  • nymald peppar
  • 150 g ädelost

Så här gör du

  1. Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. Håll varm under folie och skiva vid servering.
  2. Skala clementiner och blodgrape med kniv så att de vita hinnorna försvinner. Skiva clementinerna tvärsöver. Skär ut hinnfria klyftor ur grapen. Ta vara på 3 msk av citrus- saften.
  3. Blanda citrussaft, olivolja och agavesirap.
  4. Skala och skiva rödlöken. Vänd ner båda löksorterna i dressingen. Låt marinera i cirka 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  5. Rosta nötterna i en torr panna. Tillsätt kummin mot slutet. Krydda med flingsalt.
  6. Repa grönkålen från stjälkarna. Skär sharonfrukten i klyftor. Strimla dadlarna.
  7. Blanda grönkål och lök med dressing i en stor bunke eller form. Krama kålen med händerna så att den mjuknar något.
  8. Vänd ner skivad kyckling, citrus, sharonfrukt och dadlar i grönkålen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen.
  9. Strö över smulad ost och kryddstekta nötter.