Kycklingsallad med citrus & grönkål

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 500 g kycklinglårfilé
- smör
- salt
- nymald svartpeppar
Sallad
- 3-4 clementiner
- 2 blodgrape
- 3 msk citrussaft
- 3 msk olivolja
- 1 msk agavesirap
- 1 liten rödlök
- 3 dl strimlad purjolök
- 75 g valnötter
- 2 tsk hela kumminfrön
- flingsalt
- cirka 150 g grönkål med stjälk
- 1 sharonfrukt
- 8 färska dadlar
- nymald peppar
- 150 g ädelost
Så här gör du
- Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. Håll varm under folie och skiva vid servering.
- Skala clementiner och blodgrape med kniv så att de vita hinnorna försvinner. Skiva clementinerna tvärsöver. Skär ut hinnfria klyftor ur grapen. Ta vara på 3 msk av citrus- saften.
- Blanda citrussaft, olivolja och agavesirap.
- Skala och skiva rödlöken. Vänd ner båda löksorterna i dressingen. Låt marinera i cirka 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.
- Rosta nötterna i en torr panna. Tillsätt kummin mot slutet. Krydda med flingsalt.
- Repa grönkålen från stjälkarna. Skär sharonfrukten i klyftor. Strimla dadlarna.
- Blanda grönkål och lök med dressing i en stor bunke eller form. Krama kålen med händerna så att den mjuknar något.
- Vänd ner skivad kyckling, citrus, sharonfrukt och dadlar i grönkålen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen.
- Strö över smulad ost och kryddstekta nötter.

Du kanske även gillar
Populära recept