Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsallad med aioli

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ibland är det enkelt att köpa en färdiggrillad­ kyckling och svänga ihop en sallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2 avokador
  • 2 mozzarella à 125 g
  • 100 g cocktailtomat
  • 70 g salladsblad
  • 50 g alfalfagroddar

Så här gör du

  1. Rensa kycklingen fri från ben och skär köttet i mindre bitar.
  2. Knäck ägget i en hög och smal mixerbehållare. Klicka i dijonsenap och vinäger. Salta och peppra lite. Ställ i mixerstaven och häll på oljan. Starta mixerstaven och håll den stilla i botten tills det har bildats en tjock majonnäs i botten.
  3. Börja röra lite på staven så att det sista blir mixat. Smaka av med mera salt, peppar och vinäger.
  4. Skär avokadorna i bitar, mozzarellan i skivor och cocktailtomaterna i klyftor.
  5. Fördela salladsbladen på tallrikar och fortsätt med avokado, mozzarella, kyckling och groddar. Avsluta med att ringla över majonnäsen.