Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingrullader med serranoskinka & örtpasta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 750 g kycklingfiléer i tunna skivor
  • salt & peppar

Fyllning:

  • 2 mozzarellor
  • 125 g marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 16 basilikablad
  • 16 serranoskinka

Örtpasta:

  • 500 g fusilli fiberpasta
  • 2 dl crème fraiche med franska örter
  • 1 msk hackad basilika
  • 1 msk hackad oregano
  • ½ dl pastavatten

Till serveringen:

  • små tomater
  • hjärtsallad
  • ärtskott
  • basilika
  • oregano

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg de tunna kycklingskivorna på ett smörpapper. Salta och peppra. Skiva mozzarellan. Fördela tomatstrimlorna på den breda delen av skivorna och lägg en skiva mozzarella ovanpå. Toppa med basilikablad. Rulla samman till en rullad. Lägg den på en skiva serranoskinka och rulla ihop. Gör likadant med de andra skivorna. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  3. Koka fusillipastan enligt anvisningarna på paketet. Ta upp ½ dl av pastavattnet. Häll av pastavattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag. Värm crème fraiche med franska örter i pastagrytan. Tillsätt basilika och oregano och pastavatten. Tillsätt pastan, rör om och hetta upp. Servera pastan med rulladerna, eventuellt skurna i skivor, sallad, tomater, ärtskott och örter.