Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingpaj med morötter och vårlök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 600 g salladskyckling
  • 3 morötter
  • 5 vårlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl mango chutney, spicy bengal
  • 2 dl krämig kokosmjölk
  • 1 lime, pressad saft
  • 250 g fryst tärnad mango, tinad
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • salt, peppar

Till pensling och garnering

  • 1 ägg
  • hackade cashewnötter
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det bildas en boll av degen. Platta till degen, plasta in den och lägg i kylen 30 minuter.
  2. Skala och tärna morötterna och skär vårlökarna i skivor. Fräs grönsakerna i en stekpanna med rapsolja, 3 minuter. Tillsätt salladskyckling, mango chutney, kokosmjölk, limesaft och tärnad mango. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner cashewnötterna och smaka av med salt och peppar. Ös över i en glaserad pajform, cirka 24 centimeter i diameter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut pajdegen, till en 4 millimeter tjock platta, på mjölad bänk. Ta ut små runda plattor med ett mått, cirka 5 centimeter i diameter. Pensla undersidan på varje platta med uppvispat ägg och lägg runt kanten på formen, lite omlott. Tryck fast lite lätt. Fortsätt mot mitten, men spara en öppning i mitten. Pensla alla plattorna med ägg och strö över hackade cashewnötter. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Garnera med timjan och servera med sallad.