Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingnuggets, stekt blomkålsris och mango/curry dip

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Nuggets

  • 600 g Kycklingfile i bitar, 1 cm bitar
  • salt och vitpeppar
  • 

ägg


  • 2 dl Ströbröd
  • 2 vetemjöl

Stekt blomkålsris

  • 2 dl stort blomkålshuvud
  • 1 Näve blandade örter
  • dl flingsalt och svartpeppar

  • 3 dl Turkisk yoghurt
  • 2 tsk Mangovinäger zeta
  • 1,5 tsk Curry
  • Salt
  • Ev 1-2 msk majonäs

Så här gör du

  1. Skär kycklingfile i cirka 1 cm bitar. Salta och peppra bitarna. Häll upp ströbröd och blanda med mjöl i en skål. Vispa upp äggen i en annan skål. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sedan i mjölblandningen.
  2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja/smör och stek dem cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg blomkålsbuketterna i en mixer, mixa till smått smul. Stek snabbt i olja, cirka 30sek-1 minut. Krydda med salt och hackade färska örter.
  4. Dip: Rör samman alla ingredienserna. Servera ljumna nuggets med stekt blomkålsris och dip. Enkelt gott och nyttigt!