Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingnuggets med wokade grönsaker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g brysselkål
  • 5 rödkålsblad
  • 5 vitkålsblad
  • 125 g svartkål
  • 200 g grönkål
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 centimeter färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja

Kycklingnuggets

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 dl panko, asiatiskt ströbröd
  • 1/2 dl rapsolja

Dippsås

  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl vatten
  • 2 lime
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk fisksås

Till servering

  • lime

Så här gör du

  1. Ansa och dela brysselkålen. Lossa rödkåls- och vitkålsbladen och skär i trekantiga bitar. Ansa svartkål och grönkål och skär i strimlor. Kärna ur och skiva chilin. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller wok och fräs först chili, vitlök och ingefära i 30 sekunder. Tillsätt kålen efter hand, börja med brysselkålen. Woka i 5-7 minuter. Salta.
  3. Kycklingnuggets: Skär kycklingen i tre till fyra centimeter stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg panko i en annan skål.
  4. Doppa kycklingbitarna i smeten och rulla dem därefter i panko. Använd gärna en stekpincett, så är det lätt att plocka upp bitarna. Lägg dem på ett smör- eller bakplåtspapper.
  5. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme, 5-6 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Skär en lime i längsgående bitar och servera till.
  6. Dipp: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna, 1-2 minuter tills det börjar knäppa i fröna. Låt svalna. Rör samman sweet chilisås, vatten, limesaft, sesamolja, fisksås och rostade sesamfrön till en dippsås. Servera i små skålar att doppa kycklingnuggets i.