Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingnuggets med dipsås och lime

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 portioner jasminris

Dipsås

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk curry
  • 3 msk sweet chilisås
  • salt
  • svartpeppar

Nuggets

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl panko
  • 1/2 dl rapsolja

Servera med

  • 4 gemsallatblad
  • limeklyftor
  • ev finhackad röd chili

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisningar på förpackningen. Blanda samman dipsåsen.
  2. Dipsås: Blanda crème fraiche med curry och sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills serveringen.
  3. Nuggets: Blanda kycklingfärsen med salt, peppar, ägg, majsstärkelse, lime-, skal och pressad saft. Rör om tills färsen binder ihop. Forma färsen till små tillplattade biffar med vattensköljd hand och sked. Vänd dem i panko på en tallrik. Lägg dem på ett smörpapper.
  4. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek dem på medelvärme, cirka 3 minuter per sida. Kontrollera att de är genomstekta.
  5. Servera kycklingnuggets på sköljda blad av gemsallat fyllda med kokt jasminris. Dipsås och limeklyftor vid sidan om.