Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingmousse med hallonsalsa


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Är själv lite skeptisk mot frukt och bär i mat, denna rätt gav mig dock mersmak på söta inslag i mat. Våga testa- våga vinna!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 gelatinblad

  • 250 g kycklinglårfilé

  • 100 g kycklinglever

  • 1 msk smör

  • 2 +1 msk portvin

  • 1 äggula

  • 1 dl vispgrädde
  • 
salt, peppar

  • 1 tsk ljus sirap
  • 
1 tsk konjak

  • Aprikos- och hallonsalsa:

  • 100 g hackade mjuktorkade aprikoser
  • 
1 dl vitt torrt vin
  • 
2 msk råströsocker
  • 
1/4 finhackad röd spansk chilipeppar

  • 1 skivad salladslök

  • 100 g tinade hallon
  • 
salt, peppar

Så här gör du

  1. 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, i 5 minuter. Torka av och skär kycklingkött och kycklinglever i bitar. Bryn runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt portvinet och låt det koka in. Låt svalna.

  2. Krama ur gelatinbladet och smält det i 1 msk portvin i en skål i mikron, cirka 10 sekunder. Mixa det brynta kycklingköttet i en matberedare tillsammans med gelatinblandningen och äggula.

  3. Vispa grädden mjuk och blanda ner i smeten. Smaka av med salt, peppar, ljus sirap och konjak. Lägg över i en skål och täck med plast. Låt stå i kylen ett par timmar så moussen stelnar.

  4. Blanda aprikoser, vin, socker, chili och salladslök i en kastrull. Koka på svag värme tills aprikoserna är mjuka och vinet nästan kokat in. Låt kallna i vattenbad. Tillsätt hallonen och rör om försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  5. 
Forma ägg av moussen med en sked doppad i varmt vatten. Lägg upp på tallrikar med gemsallat och salsa. Servera som förrätt.