Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinglasagne 
med bacon & getost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4-6 portioner

  • 400-500 g kycklingfilé

  • 1 paket bacon

  • olivolja

  • cirka 12 lasagneplattor, gärna gröna

  • 200 g getost

  • 2 dl riven ost till gratinering

  • Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 
2 vitlöksklyftor

  • olivolja

  • 1 burk krossade tomater, 400 g

  • 2 msk kycklingfond

  • 2 tsk oregano

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • Vit sås:

  • 75 g smör

  • 3/4 dl vetemjöl

  • 8 dl mjölk

  • 1 krm malen muskot

  • flingsalt

  • nymald peppar


Så här gör du

  1. Tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, fond och oregano. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  2. Vita såsen: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med muskot, salt och peppar.

  3. Kycklingen: Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek i olivolja, salta och peppra.

  4. Själva lasagnen: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling, bacon, smulad getost och tomatsås. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över riven ost.

  5. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.