Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinglårfilé med ädelost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 100 g ädelost
  • ½ basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ msk soja
  • ½ msk olivolja

Sås

  • 1 fint hackad schalottenlök
1 fint hackad schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 100 g ädelost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ev maizena

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg ut dem med den urbenade sidan upp.
  2. Skär ädelosten stavar, lika många som filéerna. Lägg ost och basilikablad på varje filé. Rulla ihop och lägg dem med skarven neråt i en ugnsfast form. Pensla med en blandning av soja och olja. Stek dem mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  3. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt vatten och buljong. Koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädde och koka upp. Smula ner ädelost och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrört i vatten.
  4. Servera kycklingen med sås och kokt potatis eller pasta.