Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinglårfile i vitvinssås med örter och citron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

5 portion
  • 900 g kycklinglårfiléer
  • 2 msk olja och smör till stekning
  • salt och vitpeppar efter smak
  • 4 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 2 Stora finhackade schalottenlökar
  • 1 dl Blandade hackade färska örter
  • 2 dl Grädde
  • 1 Saft och skal av citron

Så här gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med olja/smör. Salta och peppra lårfileerna. Stek dem runt om så de får fin färg. När de fått lite yta lägg ner dem i en kastrull. Fräs lök någon minut och lägg sedan ner det bland kycklingen.
  2. Häll över varm buljong och tillsätt vin. Låt det puttra på spisen cirka 30 minuter, tills kycklingen känns mör och fin. Ta upp kycklingen. Riv skal av citron och lägg undan för stunden. Häll i grädde och citronsaft. Red eventuellt av såsen med maizena för krämig konsistens. Rör sedan ner örter och citronskal. Smaka av med salt och eventuellt peppar. Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt bli varmt.
  3. Servera med kokt pressad potatis, ris, nudlar, färsk pasta eller det som passar det bäst!