Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinglår med supremesås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé

Fylling:

  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk hackad dragon
  • 1 msk hackad timjan

Sås:

  • 2 1/2 msk smör
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 4 dl sky + kycklingbuljong
  • 1 dl sås
  • salt, peppar

Till servering:

  • rädisor
  • sockerärter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Torka av kycklinglårfiléerna och lägg dem med den släta skinnsidan nedåt på ett smörpapper och öppna upp filéerna. Salta och peppra köttet. Blanda örterna till fyllningen och strö över filéerna. Rulla ihop dem och lägg i en smord ugnsfast form. Ugnsbaka dem, cirka 30 minuter.
  2. Sila skyn ur formen i ett litermått och tillsätt kycklingbuljong, tills det blir 4 deciliter. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull under omrörning. Späd lite i taget med buljong och grädde. Låt koka upp och sedan sjuda 10 minuter under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär kycklinglåren i halvcentimeter tjocka skivor och lägg tillbaka i formen. Servera med lättkokta rädisor och sockerärter.