Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinglår i dijongräddsås med ugnsrodad spetskål & äpple

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4-5 portioner
  • 600 g urbenat kycklinglår, gärna med skinn
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt och svartpeppar

Spetskål

  • 600 g spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe timjan
  • Salt

Äpple

  • 1-2 röda svenska syrliga äpplen.

Så här gör du

  1. Bryn kycklingen i smöret på båda sidorna. Lägg i lök och vitlök. Slå på vin och låt koka in. Slå på buljong och grädde och låt koka upp. Avsluta med dijonsenap och persilja. Smaka av med salt.
  2. Spetskål: Sätt ugnen på 250°. Dela kålen i klyftor och blanda med olivolja och timjan. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter.
  3. Skiva äpplena på mandolin precis innan servering och garnera.
1 kommentar om "Kycklinglår i dijongräddsås med ugnsrodad spetskål & äpple"
  • Magnus
    Magnus

    Var riktigt gott men nästa gången skippar jag spetskålen och använder ris så man får ut mera av den goda såsen 🙂