Kycklingköttbullar på spett med jordnötssås

Foto: Kronfågel
Ingredienser
4 portioner
- 500 g kycklingköttbullar från Kronfågel
- 4 portioner basmatiris
Jordnötssås
- 2 msk neutral olja
- 2 msk röd currypasta
- 1 burk kokosgrädde (400 ml)
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 dl krossade jordnötter
Så här gör du
- Hetta upp smör eller olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av olja. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 minuter (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av riset och sänk plattan till lägsta. Häll tillbaka riset i kastrullen och lägg på en kökshandduk och lock. Låt det stå i 3–4 minuter.
- Jordnötssås: Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt currypasta och fräs i 2 minuter. Rör ner kokosgrädde, buljong och salt. Låt det koka på svag värme i ca 5 minuter. Låt det svalna och rör ner jordnötterna.
- Trä kycklingköttbullar på spett. Stek spetten i 3–4 msk olja i en het stekpanna under ca 3 minuter. Servera spetten med sås, ris och sallad.

Du kanske även gillar