Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingköttbullar på spett med jordnötssås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingköttbullar från Kronfågel
  • 4 portioner basmatiris

Jordnötssås

  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosgrädde (400 ml)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl krossade jordnötter

Så här gör du

  1. Hetta upp smör eller olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av olja. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 minuter (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av riset och sänk plattan till lägsta. Häll tillbaka riset i kastrullen och lägg på en kökshandduk och lock. Låt det stå i 3–4 minuter.
  2. Jordnötssås: Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt currypasta och fräs i 2 minuter. Rör ner kokosgrädde, buljong och salt. Låt det koka på svag värme i ca 5 minuter. Låt det svalna och rör ner jordnötterna.
  3. Trä kycklingköttbullar på spett. Stek spetten i 3–4 msk olja i en het stekpanna under ca 3 minuter. Servera spetten med sås, ris och sallad.