Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingklubbor i ugn med citronsås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

LCHF. Unna dig rejäla kvistar av fin rosmarin och timjan till kycklingklubborna. De kan kosta lite mer än de små bleka krukgrönsakerna, men du kompenseras av den härliga doften av kryddor, kyckling och citron i köket.

Ingredienser

4 PORTIONER

Kycklingklubbor

  • 4 –6 kycklingklubbor (beroende på storlek och hunger)
  • 8 tomater
  • 4 citroner
  • 1 röd chili
  • 1 vitlök
  • timjan
  • rosmarin
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Sås

  • 1 ⁄2 liter lantbuljong
  • 2 msk citronsaft (från de ugnsbakade citronerna)
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 –4 äggulor
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Kycklingklubbor: Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomater och citroner och strimla chilin. Fördela kyckling, tomater och citron tillsammans med vitlöks­ klyftor och chili över ett stort ugnsfast fat. Lägg gärna färska örter som timjan och rosmarin både under och över kycklingen.
  2. Ringla en god olivolja över alltsammans och krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.
  3. Stek kyckling och grönsaker i ugnen i cirka 40 minuter.
  4. Sås: Koka upp buljong och citronsaft och vispa ned crème fraiche och sedan en äggula i taget och ge såsen ett uppkok mellan varje äggula. Vispa noga, så du inte får klumpar. Såsen ska bli skummig, fluffig och krämig.
  5. Smaka av såsen om den behöver ytterligare salt eller peppar.
  6. Servera kycklingklubborna med citronsåsen.