Kycklingkebab med yoghurtsås

Foto: Lönneberga
Ingredienser
4 portioner
- 1 förpackning kycklingspett chili & ingefära, à 480 g eller annat kycklingspett
Syrad rödlök
- 1 rödlök
- 1 1/2 dl ättika
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 5 vitpepparkorn
Vit sås
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk flytande honung
- salt och peppar
Röd sås
- 2 dl passerade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk chipotlepasta, efter smak
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Tillbehör
- 4 Libabröd
- tomat
- gurka
- ruccola
- bladspenat
Så här gör du
- Syrad rödlök: Blanda ättika, socker, vitpepparkorn och vatten i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Skär rödlöken i tunna skivor och slå lagen över löken. Lägg i en burk och låt svalna.
- Röd sås: Blanda samtliga ingredienser och justera hettan efter önskemål med chipotlepastan. Smaka av med salt och peppar.
- Vit sås: Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Kyckling: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.

Du kanske även gillar
Populära recept