Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingkebab med yoghurtsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning kycklingspett chili & ingefära, à 480 g eller annat kycklingspett

Syrad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn

Vit sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar

Röd sås

  • 2 dl passerade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chipotlepasta, efter smak
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 4 Libabröd
  • tomat
  • gurka
  • ruccola
  • bladspenat

Så här gör du

  1. Syrad rödlök: Blanda ättika, socker, vitpepparkorn och vatten i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Skär rödlöken i tunna skivor och slå lagen över löken. Lägg i en burk och låt svalna.
  2. Röd sås: Blanda samtliga ingredienser och justera hettan efter önskemål med chipotlepastan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vit sås: Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Kyckling: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.