Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingjägargryta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 4 st kycklingfiléer
  • 250 g champinjoner
  • 4 pancetta eller rökt sidfläsk
  • 2 st grillade inlagda paprikor
  • 10 st kalamataoliver
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • ½ glas rött vin
  • 700 passerade tomater
  • 2 st sardeller
  • salt och peppar
  • olivolja
  • smör eller olja till stekning
  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i bitar 1x1 cm
  2. Skär pancettan/fläsket i något mindre bitar
  3. Skiva champinjonerna
  4. Grovhacka paprikorna
  5. Finhacka chilin
  6. Hetta upp smör eller olja i en gryta
  7. Bryn kycklingen
  8. Salta och peppra
  9. Tillsätt champinjoner, pancetta/fläsk, sardeller, paprika och oliver
  10. Låt fräsa samman på ganska hög värme
  11. Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt chilin
  12. Rör runt alltsammans
  13. Tillsätt vin och passerade tomater och låt puttra några minuter
  14. Grovhacka basilikan
  15. Vänd ner basilikan och ringla över olivolja precis vid servering