Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med tomat, sardeller, kapris och oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 4 msk olivolja 2+2
  • 8-10 sardellfiléer inlagda i olja
  • 1-2 torkad peperoncini (chili)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk oregano
  • 400 g körsbärstomater, konserverade
  • 2 msk tomatpuré
  • 15 urkärnade oliver gärna blandade, gröna och svarta
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar

Till garnering

  • Bladpersilja finhackad

Så här gör du

  1. Finhacka lök och sardeller.
  2. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Hetta upp hälften av olivoljan (2 msk) i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna hastigt runt om så att de får fin färg, lyft sedan över dem till ett fat bredvid.
  3. Värm resten av olivoljan i samma stekpanna och fräs löken, sakta tillsammans med sardellerna och peperoncinin, utan att de får färg. Ta upp och kasta peperoncinin.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, häll i vin och låt det ånga in. Tillsätt sedan oregano, körsbärstomater, tomatpuré, oliver och kapris
  5. Sjud kycklingen i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera kycklinggrytan med ris eller pasta och en skiva gott lantbröd att doppa och ta upp den goda såsen med.