Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med svamp – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 130 st har redan röstat

Rustik och smakrik gryta på kycklinglår, som får extra god smak av champinjoner och bacon.

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg kycklinglår
  • 2 msk smör
  • 120 g jägarbacon
  • 200 g små champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

Till servering:

  • kokt potatis eller ris

Till servering:

  • färsk persilja och rosmarin

Så här gör du

  1. Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Bryn dem runtom i en het stekpanna med smör.
  2. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.
  3. Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.