Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med svamp – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 308 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • cirka 1 kg kycklinglår
  • 2 msk smör
  • 120 g jägarbacon
  • 200 g små champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

Till servering:

  • kokt potatis eller ris

Till servering:

  • färsk persilja och rosmarin

Så här gör du

  1. Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Bryn dem runtom i en het stekpanna med smör.
  2. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.
  3. Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Koka potatis eller ris.
  6. Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan. Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
4 kommentarer om "Kycklinggryta med svamp – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till caj

      Hej,
      2 dl vätska låter lite i en gryta. Vi har därför uppdaterat receptet så att grytan får den vätska den behöver. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Sofia Grigorova
    Sofia Grigorova

    Förstår mig inte på att alla recept på grytor ska ha grädde i. Skipa det! Det blir mycket godare och alla smaker på ingredienserna känns, grädden ”dödar” den.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sofia Grigorova

      Hej Sofia, tack för tipset, det ska vi prova ? Hälsningar, Mitt kök-redaktionen