Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med svamp, bacon och fetaost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 368 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinginnerfilé eller kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 ask färska kastanjechampinjoner eller champinjoner (250 g)
  • cirka 75 g smör till pannan + grytan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 3–4 kvistar oregano
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 förpackning fetaost (150 g)

Till garnering och servering:

  • 3–4 kvistar oregano
  • grönsallad
  • potatis eller ris

Så här gör du

  1. Dela varje kycklinginnerfilé eller lårfilé i 2 bitar.
  2. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skär baconskivorna i bitar, cirka 1 centimeter breda. Ansa och dela svampen.
  4. Hetta upp en rejäl klick smör i en gryta. Fräs gul lök och bacon på inte alltför hög värme och utan att den gula löken bryns.
  5. Tillsätt ytterligare en klick smör och lägg i svampen och vitlöken. Rör om och stek i 3–4 minuter.
  6. Hetta upp nytt smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runtom. Lägg över till grytan.
  7. Tillsätt grädde, vatten och oregano. Låt grytan puttra i 7–8 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten.
  8. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis.
2 kommentarer om "Kycklinggryta med svamp, bacon och fetaost"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till carinbh

      Hej, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Grytan räcker till 4 portioner och vi har förtydligat receptet nu. Den är jättegod! Mvh Mitt kök-redaktionen