Kycklinggryta med soltorkad tomat

Barbro Nässén
Ingredienser
2 portioner
- 300 g kycklinglårfilé
- 1 finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 6 soltorkade tomater, hackade
- 1 burk crème fraiche, tomat basilika
- 15 urkärnade kalamataoliver
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ basilika, finskuren
- salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du
- Putsa lårfilén och dela den i mindre bitar. Fräs löken i lite smör och tillsätt kycklingen. Salta och peppra. Bryn alltsammans en stund och tillsätt tomater och crème fraiche.
- Låt alltsammans puttra cirka 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Tillsätt oliver och basilika mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.
- Servera grytan med pasta - t ex ravioli fylld med spenat och ricotta.

Du kanske även gillar
Populära recept