Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med pumpa & bacon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Majskycklinggryta med pumpa, bacon och svamp bräseras med äppel­juice.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 majskyckling, cirka 1,4 kg
  • 2 +2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 140 g alspånsrökt bacon
  • 6 kvistar timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 3 dl äppeljuice
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 200 g champinjoner eller karljohanssvamp
  • 400 g pumpa, utan skal och kärnor
  • 2 msk majsstärkelse + 1 dl matlagningsgrädde

Till servering

  • kokt matvete
  • haricots verts

Så här gör du

  1. Stycka kycklingen i bitar. Bryn delarna i en stekpanna med 2 matskedar smör och lägg över i en gryta.
  2. Skala och skär lökarna i klyftor. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär baconen i strimlor.
  3. Stek lök, vitlök och bacon i stekpannan och lägg i grytan. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Späd med äppeljuice och smula ner buljongtärningen. Låt grytan koka upp och sjuda under lock i cirka 30 minuter.
  4. Ansa och dela svampen och skär pumpan i bitar. Fräs i en stekpanna med 2 matskedar smör i cirka 5 minuter. Lägg över i grytan och låt den sjuda i ytterligare 10 minuter.
  5. Red av grytan med majsstärkelsen skakad med matlagningsgrädde. Rör om och koka i 3 minuter. Smaka av kryddningen.
  6. Servera grytan med kokt matvete och haricots verts.