Kycklinggryta med kanel och kardemumma

HANS DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 3 msk olivolja
- 1 stor kyckling
- 1 tsk hel kardemumma
- 1 hel kanelstång
- 1 muskotblomma
- 6 nejlikor
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 200 g pimiento de padron (minipaprikor)
- 3 msk rapsolja
- 1/2 tsk flingsalt
- 1/2 färsk koriander
- Sätt ugnen på 175 grader.
Så här gör du
- Häll olivoljan i en ugnsfast form. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i formen.
- Mal kryddorna i en kvarn eller mixer (använd annars malda kryddor). Blanda kryddorna med olivolja och lite salt och peppar. Pensla kryddblandningen på kycklingen och ställ in i ugnen tills innertemperaturen på den tjockaste biten är cirka 70 grader.
- Fräs de små paprikorna i rapsolja tills skinnet börjar bli lite bubbligt.
- Lägg dem över kycklingen och strö över hackad koriander.

Du kanske även gillar
Populära recept