Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med kanel och kardemumma

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor kyckling
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 1 hel kanelstång
  • 1 muskotblomma
  • 6 nejlikor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 200 g pimiento de padron (minipaprikor)
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 färsk koriander
  • Sätt ugnen på 175 grader.

Så här gör du

  1. Häll olivoljan i en ugnsfast form. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i formen.
  2. Mal kryddorna i en kvarn eller mixer (använd annars malda kryddor). Blanda kryddorna med olivolja och lite salt och peppar. Pensla kryddblandningen på kycklingen och ställ in i ugnen tills innertemperaturen på den tjockaste biten är cirka 70 grader.
  3. Fräs de små paprikorna i rapsolja tills skinnet börjar bli lite bubbligt.
  4. Lägg dem över kycklingen och strö över hackad koriander.