Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med färsk ingefära

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner

  • 500 g Kycklingben
  • 4 st Morötter
  • 1-2 st Palsternacka
  • 2 st Schalottenlök
  • 100 g Vitkål / spetskål
  • 4 msk Sesamolja
  • 3 msk Risvinsvinäger
  • 1,5 msk Färsk riven ingefära
  • 3 msk Soja
  • 1,5 msk Kycklingfond
  • 3 dl Vatten
  • 1 msk Gurkmeja
  • 1 st Körsbärstomater på burk
  • Ris för två personer (jag använder ris av kikärtor)

Så här gör du

  1. Preppa genom att salta och peppra kycklingbitarna (funkar med vilka kycklingbitar som helst, bröst i bitar, vingar, lår, ben). Strimla morot och palsternacka till fina stavar ("julienne"). Jag kör dem i en mandolin med ett sådant järn som gör dem till stavar direkt. Skiva kålen fint eller kör den i vanlig mandolin. Skala och riv ingefäran.
  2. Salta och peppra kyckling. Stek den i olja i ett stekjärn så den får fin yta och färg.
  3. Värm en gryta / tjockbottnad kastrull, fräs grönsaksstavarna och löken i olja så de blir glansiga och fina. Tillsätt sedan tomaterna. Fortsätt med övriga ingredienser - allt utom kålen. När kycklingen fått färg och yta, lägger du ner dem i grytan. Här sätter du på riset. Låt grytan koka en kvart eller så. Du kan stämma av temperaturen på kycklingen, så den är 82° om det är ben i den. Ca. 3-5 min innan du ska servera lägger du i kålen och rör om. Smaka av såsen med salt och peppar.