Kycklinggryta – lättlagat recept på smakrik gryta

Foto: Åsa Dahlgren
Ingredienser
4 portioner
- 600 g kyckling
- 1 röd paprika
- 2 gula lökar
- 50 g smör
- 3 msk curry
- 5 dl grädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk soja
- salt och peppar
- 1 msk paprika pulver
- 2 dl ris till servering
Så här gör du
- Koka upp riset efter anvisningarna på förpackningen.
- Skär kycklingfiléerna i bitar.
- Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
- Bryn kycklingen i smör i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa.
- Tillsätt grädde, crème fraiche, soja och peppar. Låt småputtra en stund, smaka av med salt och peppar.
Du kanske även gillar
Populära recept