Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggryta med chorizo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3 st kycklingfiléer
  • 3 st chorizo
  • 1/2 kg potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök, liten
  • 100 g tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 msk salt
  • 1 tsk paprikapulver, gärna starkt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk Kryddblandning "Sju kryddor"
  • 1/2 vatten

Så här gör du

  1. Tillagas i lergryta. Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimme innan den ska fyllas med ingredienser
  2. Strimla purjolöken
  3. Skala och skär ner potatisen (i halvor) och morötterna (till slantar)
  4. Lägg rotsakerna och purjolöken i botten på lergrytan
  5. Slanta chorizon och dela varje kycklingfilé i ca 6 stycken bitar (det brukar bli lagom storlek) Lägg kyckling och korv ovanpå grönsakerna
  6. Toppa med tomatpurén, de krossade tomaterna, kryddorna och vattnet.
  7. Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt på 200 grader.
  8. Efter 30 minuter tas grytan ut och man rör om. Sedan in i ugnen igen i ca 1 timme - rör om Avslutas i ugnen ännu en gång i ca 30 minuter. Grytan är klar när potatisen och morötterna är klara. Serveras precis som den är, utan krusiduller. Jättegod dagen efter.
2 kommentarer om "Kycklinggryta med chorizo"
  • aasa
    aasa

    Jättegott, men sista ingrediensen 1/2 vatten. Hur mycket? Jag tog en halvliter, då blev det soppa 🙂

  • Meta
    Meta

    Hej, tack för din kommentar. Jag har testat flera gånger och upptäckt att det finns ett par faktorer som påverkar vätskemängden. Potatisen suger åt sig olika mycket vatten beroende på sort, lergrytan suger också åt sig vatten och även de krossade tomaterna kan vara olika ”blöta ”.
    Jag ska ändra i receptet så fort jag sitter vid datorn. Jag kan inte ändra med mobilen. Önskar dig en fin helg! ?