Kycklinggratäng – recept med gnocchi

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 portioner
- 500 g färsk gnocchi
- 1 grillad kyckling
- 1 gul lök
- 2 msk rapsolja
- 1 förpackning strimlad grönkål, 275 g
- 2 dl crème fraiche paprika chili
- 1 dl grädde + vatten
- 2 msk kycklingfond
- salt, peppar
- 2 dl riven ost
Till garnering
- 1 orange paprika
- 1 gul paprika
- persilja
Så här gör du
- Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
- Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i en stekpanna med olja till löken är mjuk. Tillsätt grönkålen och fräs tillsammans, 5 minuter.
- Blanda ner kyckling, crème fraiche, grädde, vatten och kycklingfond. Låt blandningen bli varm. Salta och peppra. Rör ner gnocchin och lägg över allt i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Garnera med bitar av orange och gul paprika och persilja.

Du kanske även gillar
Populära recept