Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklinggratäng – recept med gnocchi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g färsk gnocchi
  • 1 grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 förpackning strimlad grönkål, 275 g
  • 2 dl crème fraiche paprika chili
  • 1 dl grädde + vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • salt, peppar
  • 2 dl riven ost

Till garnering

  • 1 orange paprika
  • 1 gul paprika
  • persilja

Så här gör du

  1. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i en stekpanna med olja till löken är mjuk. Tillsätt grönkålen och fräs tillsammans, 5 minuter.
  3. Blanda ner kyckling, crème fraiche, grädde, vatten och kycklingfond. Låt blandningen bli varm. Salta och peppra. Rör ner gnocchin och lägg över allt i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Garnera med bitar av orange och gul paprika och persilja.