Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfritter med tomat- och majssalsa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Kycklingfritters:

  • 500 g kyckling- eller kalkonfärs
  • 1,5 msk limesaft
  • 1,5 tsk röd chili, finhackad
  • 1,5 dl purjolök, finstrimlad, eller salladslök
  • 3 msk fisksås
  • 1 st äggvita
  • 2 msk kokos
  • 2 tsk svartpeppar
  • 0,75 dl mjölk
  • rapsolja, att steka i

Tomat- och majssalsa:

  • 1 st burk majs, stor
  • 800 g valfria tomater
  • 0,5 st lime, saft från
  • 0,3 st finhackad röd chili
  • 1 knippe salladslök
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda samman kyckling- eller kalkonfärsen med limejuice, chili, purjolök, fisksås, äggvita, kokos, svartpeppar samt mjölk. Blanda noga till en slät smet.
  2. Skär tomaterna i mindre klyftor (om tomaterna är små, hacka annars tomaterna fint) och strimla salladslöken. Blanda samman med majs, limesaft, chili och vitlök. Smak av med salt och peppar samt eventuellt mer limesaft.
  3. Hetta upp en stekpanna med rikligt med rapsolja och provstek lite kyckling- eller kalkonfärs tills den fått fin färg på båda sidor och är genomstekt. Smaka av och krydda eventuellt upp färsen med salt, peppar eller lite limesaft. Klicka därefter ut små högar av färsen (den är ganska lös) i stekpannan och stek i cirka 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg på båda sidor. Servera genast tillsammans med tomat- och majssalsa.