Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé tonnato


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g kycklinglårfilé

  • 7 dl vatten

  • 3 msk kycklingfond
  • 
pressad saft av 1 citron

  • 10 pepparkorn

  • 1 gul lök
  • 
flingsalt

  • nymald peppar


Dressing:


  • 1 burk tonfisk i vatten, à 185 g

  • 2 msk kapris

  • 3 sardellfiléer

  • 1/2 dl majonnäs

  • 1 1/2 msk pressad citron

  • 1 dl crème fraiche
  • 
flingsalt

  • nymald peppar


Till garnering:


  • persilja, kapris och citron


Så här gör du

  1. Dressingen: Låt tonfisken rinna av. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. Putsa kycklingen. Koka upp ­vatten och fond i en traktörpanna. Tillsätt citronsaft, pepparkorn och klyftad lök. Sjud kycklingen i fonden under lock, 6-7 minuter. Ta upp och låt kallna.

  3. Skiva kycklingen och lägg upp, lite omlott, på ett fat. Salta och peppra. Bred över såsen, gärna ett par t­immar före servering. Täck över och förvara i kylen.

  4. Garnera med hackad persilja, kapris och citronklyftor.