Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé med sötpotatis och mangosås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 64 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st kycklingfilé
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt, peppar
  • 1 msk arla smör och rapsolja

Sötpotatissallad

  • 400 g sötpotatis
  • 3 st rödlökar
  • 2 nävar förska sockerärtor
  • 2 st färsk paprika
  • 1 påse valfri sallad
  • salt, peppar

Mangosås

  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk mangochutney
  • 1 krm curry
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek kycklingen med salt och peppar i en stekpanna så kycklingen får färg. Lägg filéerna på en plåt och krydda med oregano.
  2. Skala sötpotatisen och dela i kuber på ca 2 cm. Dela paprikan i lika stora bitar och skala löken och skär i klyftor. Häll lite olja på plåten jämte kycklingen och lägg dit alla grönsaker förutom salladen. Baka i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Ca 15-20 minuter.
  3. Vänd ihop youghurt, mangochutney, curry och salt. Skär upp kycklingen. Blanda grönsakerna med salladen.