Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé med sötpotatis och kryddyoghurt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Potatis

  • 1000 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • Salt & peppar

Yoghurt

  • 1 st vitlöksklyta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt & svartpeppar

Kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 2 st hjärtsallad
  • 250 g cocktailtomater

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt. Potatis: Skölj all potatis noga och skär i klyftor. Vänd runt med salt, peppar och olivolja i en bunke. Häll ut på den varma plåten och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Yoghurt: Skala och riv vitlöken. Blanda alla ingredienser till yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Kyckling: Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar. Plocka av bladen från hjärtsalladen och dela tomaterna. Servera kycklingen med potatisen och yoghurten.