Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé med kall citron- & myntakräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer Lag:
  • 1 ⁄2 dl grovt havssalt
  • 1 ⁄4 dl rörsocker
  • 5 dl vatten Kokning:
  • 5 dl vatten
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 5 persiljestjälkar
  • 3 timjankvistar
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad

Citron- och myntakräm

  • 100 g naturell färskost, 25 %
  • 1 1 ⁄2 dl crème fraiche
  • 2 –3 msk färsk mynta, körvel
  • eller basilika
  • 1 ⁄2 citron, strimlat skal och
  • pressad saft
  • salt, peppar

Garnera med

  • strimlat citronskal
  • mynta
  • Servera med:
  • kokt, grön sparris
  • kokt färskpotatis med dill

Så här gör du

  1. Lag: Koka upp vatten, grovt salt och rörsocker i en kastrull och
  2. rör om tills salt och socker löst sig. Kyl i kallt vattenbad. Lägg kyckling- filéerna i en bunke och häll över den kalla lagen. Låt stå 4–6 timmar
  3. i kylen. Häll av lagen.
  4. Kokning: Koka upp vatten, skalad och skivad morot, skalad och delad lök, persiljekvistar, timjan, vitpeppar- korn och lagerblad i en gryta. Lägg ner kycklingfiléerna och låt grytan koka upp och sedan sjuda på svag värme, cirka 20 minuter.
  5. Ställ grytan i kallt vattenbad och kyl den. Lägg över kycklingen med kokspadet i en bunke med lock och ställ i kylen 6 timmar. Så här långt kan du förbereda.
  6. Häll av kokspadet och torka
  7. av filéerna. Skär upp kycklingen
  8. i 1⁄2 centimeter tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat.
  9. Mixa samman färskost, crème fraiche, mynta, strimlat citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Så långt kan du förbereda.
  10. Bred krämen över filéerna och garnera med strimlat citronskal och mynta. Servera med kokt, grön sparris och färskpotatis.