Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé med apelsintzatziki

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning kycklinglår med smak av chipotle och black garlic, eller annan lårfilé

Matvetesallad

  • 4 dl matvete
  • 1 zucchini
  • 6 blad svartkål
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar

Apelsintzatziki

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 apelsin
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk salt
  • peppar

Till servering

  • grönsallad

Så här gör du

  1. Apelsintzatziki: Skölj och riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg i en djup tallrik, salta och låt stå cirka 30 minuter. Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurten. Tillsätt zesten från hela apelsinen, juice från halva, pressa i vitlöken och smaka av med peppar och eventuellt mer salt.
  2. Matvetesallad: Koka matvetet enligt förpackningen. Finstrimla zucchini, svartkål och lök, stek i rikligt med olivolja tills de får färg. Vänd ner matvetet och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kyckling: Grilla enligt anvisning på förpackningen och pensla mot slutet med glazen Black Garlic som medföljer.
  4. Servering: Servera kycklingen med matvetet, tzatzikin och en grönsallad.