Kycklingfilé med apelsintzatziki

Foto: Lönneberga
Ingredienser
4 portioner
- 1 förpackning kycklinglår med smak av chipotle och black garlic, eller annan lårfilé
Matvetesallad
- 4 dl matvete
- 1 zucchini
- 6 blad svartkål
- 1 schalottenlök
- 1/2 dl olivolja
- salt och peppar
Apelsintzatziki
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 apelsin
- 1/2 gurka
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk salt
- peppar
Till servering
- grönsallad
Så här gör du
- Apelsintzatziki: Skölj och riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg i en djup tallrik, salta och låt stå cirka 30 minuter. Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurten. Tillsätt zesten från hela apelsinen, juice från halva, pressa i vitlöken och smaka av med peppar och eventuellt mer salt.
- Matvetesallad: Koka matvetet enligt förpackningen. Finstrimla zucchini, svartkål och lök, stek i rikligt med olivolja tills de får färg. Vänd ner matvetet och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Kyckling: Grilla enligt anvisning på förpackningen och pensla mot slutet med glazen Black Garlic som medföljer.
- Servering: Servera kycklingen med matvetet, tzatzikin och en grönsallad.

Du kanske även gillar
Populära recept