Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingfilé i serranoskinka i krämig citronsås


Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 600-700 g kycklingfilé

  • 100 g serranoskinka eller annan lufttorkad skinka

  • salt och peppar


Citronsås:


  • 2 1/2 dl mellangrädde

  • 1 tsk torkad dragon

  • finrivet skal från 1 citron

  • salt och peppar

  • 1 1/2 dl riven ost


Sötpotatisklyftor:


  • 800 g sötpotatis

  • 1 msk margarin eller smör

  • salt


Servering:


  • en sallad


Så här gör du

  1. Dela kycklingfiléerna en gång på längden. Vira in varje filé i en skinkskiva. Salta och peppra och lägg dem i en smord ugnsfast form.

  2. Vispa ihop mellangrädde, ­dragon, citronskal, salt och peppar i en bunke. Häll gräddblandningen i ­formen med kycklingfiléerna. Lägg lite riven ost ovanpå varje filébit.

  3. Grädda i 225 grader i cirka 20 minuter. Skala och skär söt­potatisen i klyftor, lägg dem i en smord ­ugnsfast form.

  4. Klicka på margarin eller smör och salta, stek dem i 225 grader i cirka 25 minuter. Sötpotatisen ska vara mjuk och ha fått lite färg. Servera kycklingen med sötpotatis och en sallad.