Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingcurry med papadums

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Gryta

  • 2 gula lökar
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1/2 msk finhackad röd chili
  • 2 msk hackad ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk garam masala
  • 5 dl vatten
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 limeblad
  • 1 fpk kokosgrädde
  • 1/2 dl mortlade cashewnötter
  • 1 färsk bladspenat (80 g)
  • smör
  • salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 1/2 pkt Papadums (à 110 g)
  • 1 liter neutral rapsolja
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk curry
  • 1 dl mango chutney
  • 1 lime

Så här gör du

  1. Skala och strimla löken. Stek lök, kyckling och chili i en gryta tillsammans med 2 msk smör.
  2. Tillsätt ingefära och kryddor. Fräs cirka 1 minut.
  3. Tillsätt vatten och låt småkoka under lock cirka 30 minuter.
  4. Skala och skär morot och potatis i bitar. Kärna ur och tärna paprika.
  5. Tillsätt morot, potatis, paprika, limeblad, kokosgrädde och cashew-nötter i grytan.
  6. Låt puttra ihop cirka 15 minuter. Tillsätt ev mer vatten om grytan känns för tjock i konsistens.
  7. Fritera papadums enligt anvisning på förpackningen.
  8. Smaka av grytan med salt och peppar. Rör ned spenat och servera med yoghurt, curry, mango chutney och lime.