Kycklingbullar med persiljesallad och yoghurtsås

JENNY GRIMSGÅRD
Ingredienser
4 portioner
- 2 dl bulgur
- 1 rödlök
- 1/2 citron
- 1/2 msk flytande honung
- 3 dl hackad bladpersilja
- 1 ask körsbärstomater (250 g)
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1/2 pkt fetaost (à 150 g)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g kycklingfärs
- 1 1/2 tsk harissa el sambal oelek
- 1/2 tsk spiskummin
- 2 dl skalade sesamfrön
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
- Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citron, honung och 2 krm salt en skål. Låt stå minst 10 minuter.
- Blanda in bulgurn i löken och vänd till sist in persilja och skivade tomater strax innan servering.
- Mosa ihop yoghurt och fetaost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i 1/2 msk olja utan att ta färg.
- Blanda löken med kycklingfärs, harissa, spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
- Rulla färsen till bullar och panera i sesamfrön.
- Stek runtom i olja cirka 10 minuter.
- Servera med persiljesallad och sås.

Du kanske även gillar
Populära recept