Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingbullar med persiljesallad och yoghurtsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl bulgur
  • 1 rödlök
  • 1/2 citron
  • 1/2 msk flytande honung
  • 3 dl hackad bladpersilja
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 pkt fetaost (à 150 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 1/2 tsk harissa el sambal oelek
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citron, honung och 2 krm salt en skål. Låt stå minst 10 minuter.
  3. Blanda in bulgurn i löken och vänd till sist in persilja och skivade tomater strax innan servering.
  4. Mosa ihop yoghurt och fetaost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i 1/2 msk olja utan att ta färg.
  6. Blanda löken med kycklingfärs, harissa, spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  7. Rulla färsen till bullar och panera i sesamfrön.
  8. Stek runtom i olja cirka 10 minuter.
  9. Servera med persiljesallad och sås.