Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingbullar med paprikasås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

  • 500 g kycklingfärs
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • smör och olivolja att steka i

Paprikasås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 grillade paprikor (finns på burk, till exempel Fontana)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning

Zucchinipasta

  • 2 zucchini
  • 2 msk olivolja

Till garnering

  • 2 dl riven parmesanost
  • rosmarin

Så här gör du

  1. Kycklingbullar: Lägg färsen i en skål.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint.
  3. Blanda ihop alla ingredienser.
  4. Blöt händerna med kallt vatten för att lättare forma färsen till bollar. Stek kycklingbollarna i rikligt med smör och olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta.
  5. Paprikasås: Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka paprikorna.
  6. Fräs löken och paprikorna i en kastrull i olivolja.
  7. Häll i de krossade tomaterna och tillsätt rosmarinen och vatten. Sjud allt i 5–10 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Zucchinipasta: Svarva med en grönsakssvarv, eller skär zucchinin i fina strimlor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i zucchinin och sjud ett par minuter. Sila av vattnet och blanda i olivoljan.
  10. Servering: Lägg upp zucchinin i skålar, lägg på kycklingköttbullar och paprikasås. Strö över parmesanost och garnera med rosmarin.