Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingbolognese – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • olja och salt
  • 1 st palsternacka

Till servering

  • kokt spagetti
  • persilja
  • parmesanost

Så här gör du

  1. Bolognese: finhacka lök och vitlök. Riv palsternackan.
  2. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja ett par minuter till fin gyllene färg. Tillsätt lök, vitlök och palsternacka och stek ytterligare 2 minuter.
  3. Häll på de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om den känns för torr.
  4. Pasta: koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servering: blanda bolognesen med den kokta spaghettin och toppa med massor av nyriven parmesanost och persilja.