Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingbollar i currymangosås, kokt ris och haricots verts

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 finhackade salladslökar
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl kycklingfond

Sås

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl silad buljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl mango chutney
  • salt, peppar

Till servering

  • kokt ris
  • kokta haricots verts eller sockerärtor
  • mango chutney

Så här gör du

  1. Blanda kycklingfärsen i en bunke med salt, vitpeppar, potatismjöl och finhackad salladslök. Forma färsen till bollar och lägg på ett fuktigt smörpapper. Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Lägg ner bollarna och låt dem sjuda 5 minuter. Ta upp dem med hålslev. Sila och spara buljongen.
  2. Sås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs smör och lök med curry i grytan. Rör ner mjölet och späd med silad buljong och matlagningsgrädde under omrörning. Koka såsen 5 minuter. Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Lägg ner kycklingbollarna och låt de blir varma. Servera med kokt ris och kokta haricots verts och mango chutney.