Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling satay med jordnötssås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 180 g naturella jordnötter
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 400 g krämig kokosmjölk
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar

Marinad

  • 1 dl teriyaki
  • 700 g kycklingbröstfilé
  • salt och peppar

Till serveringen

  • kokt jasminris, sallad, limeklyfta och hackade, rostade jordnötter

Så här gör du

  1. Jordnötssås: Rosta jordnötterna i en medelvarm stekpanna tills de får fin färg. Rör om under tiden. Skala och hacka lök och ingefära. Fräs lök, ingefära och sambal oelek i en gryta med oljan, cirka 3 minuter. Tillsätt 150 gram av jordnötterna, kokosmjölk, honung och majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt såsen koka upp och sjuda 5 i minuter. Mixa såsen med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Såsen kan göras helt klar och sedan värmas vid serveringen.
  2. Sätt ugnen på grill, 225 grader. Häll teriyakisåsen i en plastpåse. Skär kycklingfiléerna i 2 centimeter stora bitar och lägg ner i påsen. Gnid runt marinaden. Låt marinera i 30 minuter. Ta upp köttet och trä upp på dubbla blötlagda trägrill- spett. Salta och peppra köttet. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grilla i mitten av ugnen, totalt cirka 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
  3. Servera med kokt jasminris, limeklyfta, jordnötssås, sallad och hackade rostade jordnötter.