Kyckling, salami eller vegetarisk ugnsbakad pizza

Ingredienser
5 pizzor
Pizza deg
- 1 jäst
- 0,5 vatten, fingervarmt (37 grader)
- 1 msk salt
- 3 msk olivolja
- 1 kg fullkornmjöl
Pizza sås
- 1 färsk oregano
- 1 färsk basilika
- 1 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft
- 1 pkt Urtekram mosade tomater 680 gr
Pålägg
- 600 g kycklingfiléer
- 1/2 pkt Pärsons vitlökssalami
- 1 st aubergine
- 1 st zucchini
- 1 st gul lök
- 6-8 st champinjoner
- 300-400 g mozzarella, gouda eller annan riven ost
Så här gör du
- Steg 1: Blanda jäst i ljummet vatten. Lägg till olivolja och salt. Blanda mjöl genom att lägga till lite i taget och arbeta degen tills det inte klistrar, det ska kännas hårt. Låt jäsa ca 1-1,5 timme under duk på dragfritt ställe, gärna lite varmare, vid ett värmeelement eller liknande.
- Steg 2: Blanda oregano, basilika, olivolja, citronsaft och mosade tomater i en blandare för att få en fin och jämn pizza sås. Värm ugnen på 250 grader.
- Steg 3: Grilla kyckling eller aubergine/zucchini/lök separat (2 olika pizzor en kyckling och en vegetarisk). Du kan också välja att ha annan pålägg som t ex tonfisk eller vitlökssalami. Dela degen i 5-6 delar och gör fina runda bollar med samma teknik som innan, man liksom viker in degen så att vecken hamnar i botten och baka ut till pizza.
- Steg 4: Smeta ut pizza såsen och lägg osten ovanpå, lägg kyckling (vitlökssalami eller annat pålägg) och färska champinjoner eller grönsaker på pizzan. Grilla i mitten av ugnen på en pizzasten i 4-5 minuter tills pizzan får en fin färg. När du tar ut pizza, vänta i 3-4 minuter innan du skär den i bitar. Upprepa steg 4 för varje pizza.
1 kommentar om "Kyckling, salami eller vegetarisk ugnsbakad pizza"

Du kanske även gillar
Populära recept
Mitt Kök
Vilket bra recept! Tack!