Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling polette med spaghetti

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk vitpeppar
  • salt
  • 0,5 tsk conyon peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk koriander

Tomatsås:

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 burk vatten
  • 1,5 st buljongtärningar
  • 0,5 tsk canyon peppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • färska örter, tex basilika, koriander

Till kycklingbollarna:

  • spaghetti

Så här gör du

  1. Koka upp vatten i en kastrull och häll i spaghetti.
  2. Börja med att förbereda kycklingen. Lägg kycklingfärsen i en skål och blanda i ägg, kanel, vitpeppar, salt, canyon peppar, paprika pulver och koriander. Blanda ordentligt, men kycklingfärsen behöver behålla texturen.
  3. Häll i olja i en stekpanna. När oljan är varm. Ta en matsked kycklingfärs och klicka ner i stekpannan. Kycklingbollarna behöver inte, ska inte vara perfekt runda. Stek kycklingbollarna så att de får fin färg och är genomstek.
  4. Lägg de färdigstekta på en tallrik.
  5. Häll i lite mer olja i stekpannan när alla kycklingbollar är stekta.
  6. Lägg den hackade vitlöken i stekpannan och fräs i någon minut.
  7. Lägg i paprikan och stek till den har blivit mjuk blanda i moroten därefter.
  8. Häll i krossade tomater och vattnet.
  9. Lägg i buljongtärningarna och kryddorna.
  10. Koka tomatsåsen i några minuter innan kycklingbollarna och koka i ytligare minuter.
  11. Smaka av och salta därefter och blanda i örterna.