Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling panerad i solrosfrön och basilika med sallad och ärthummus

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 4-5 dl solrosfrön
  • 1 basilika
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • smör eller rapsolja att steka i
  • 250 gr små fina gröna ärter (frysta)
  • 1/2 knippe färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i fyra delar på längden.
  2. Mixa fröna tillsammans med basilikan i matberedare med kniven monterad.
  3. Häll upp blandningen i en djup tallrik. Knäck äggen i en annan djup tallrik och salta och peppra. Vispa lite med en gaffel så att gulan och vitan blandas.
  4. Doppa kycklingen först i äggblandningen och sedan i frö- och basilikablandningen. Se till att blandningen täcker så mycket som möjligt av kycklingen och stek på medelhög värme tills filéerna är gyllenbruna.
  5. Koka ärterna i 3 minuter. Låt svalna. Mixa ärterna och mynta i med mixerstav eller blender.
  6. Riv vitlöken och skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ner i hummusen och smaka av med salt och peppar.