Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling- och lökpaj med svamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 1/2 färdiggrillad kyckling
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g blandad svamp
  • 2 paprikor
  • 3 msk riven ost
  • 1/2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 500 g frusen smördeg
  • 1 ägg

Så här gör du

  1. Ta bort allt kött från kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  2. Hacka löken fint och bryn den i oljan. Lägg i svampen. Om svamparna är väldigt stora så skär dem i mindre bitar. Skär paprikan i bitar och lägg ner i stekjärnet.
  3. Rör i ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fyllningen i ett pajskal.
  5. Kavla ut mördegen och lägg på som ett lock. För extra fin färg pensla locket med upp- vispat ägg.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills locket fått en fin gyllenbrun färg.
2 kommentarer om "Kyckling- och lökpaj med svamp"
  • Ahlqvistca
    Ahlqvistca

    Vad menas med att lägga fyllningen i pajskal? Är de mördeg som man skal ha i pajformen i botten också??

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ahlqvistca

      Hej! Fyllningen ska läggas i en pajform och sedan lägger du degen ovanpå. Snyggt och fint! Allt gott! /Joel, Mittkök.se