Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling och kantarellpaj med smak av fänkål & paprika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk riktigt kallt vatten
  • 1 grillad kyckling
  • 300 g färska kantareller
  • margarin eller smör att steka i
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 150 g riven lagrad ost

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar

servering

  • en sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör vetemjöl och margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare några sekunder.
  3. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ugnen i 10 minuter.
  4. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Stek svampen hastigt på hög temperatur, lite i taget. Salta och peppra.
  5. Skär paprikan i bitar och fänkålen i riktigt små bitar. Fräs grönsakerna i stekpannan, se till så att fänkålen är riktigt mjuk. Salta och peppra.
  6. Varva kyckling, det mesta av kantarellerna och paprikan (spara lite till garneringen), fänkål och ost i pajskalet.
  7. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning och häll den ovanpå. grädda pajen i ugnen i 30-35 minuter. Täck eventuellt med lite folie mot slutet.
  8. Garnera med resten av kycklingen och paprikan. Servera pajen med en sallad.