Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kyckling och fullkornspasta i en kastrull

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 vatten
  • 1/4 st ekologsk vitlöksklyfta
  • 1 tsk ekologisk oregano
  • 1 tsk ekologisk rosmarin
  • 1 tsk ekologisk timjan
  • 200 g ekologisk fullkornspasta (penne, spagetti eller skruvar)
  • 300 g kycklingbröst utan skinn och ben, skuret i tunna strimlor
  • 1 st finskuren purjolök
  • 1 st finrivna morötter
  • 150 g spenat eller babyspenat, sköljda
  • 2 msk ekologisk extra jungfruolivolja

Så här gör du

  1. Häll vatten, vitlök, timjan, rosmarin och oregano i en stor kastrull och koka upp
  2. Tillsätt fullkornspastan och låt den koka halvt färdig; det tar 6 minuter Späd på med extra vatten om kastrullen håller på att bli torr.
  3. Tillsätt kyckling, purjolök och morötter och rör ut ordentligt i pastan och vattnet, lägg lock på kastrullen och låt sjuda 5 minuter
  4. Lägg till sist i spenaten och låt alla godsakerna puttra ytterligare 1 minut under lock så att spenaten precis blir genomkokt.
  5. Servera med några stänk olivolja, salt och peppar. Ev. också färskpressad citronsaft och/eller tamari.